Een beer genaamd Paddington

1. Een beer genaamd Paddington

Oorspronkelijke titel: A bear called Paddington

Michael Bond 1958

Tekeningen: Peggy Fortnum

ISBN 90 410 0464 5

Verhaal 1: Zorg a.u.b. goed voor deze beer

Meneer en mevrouw de Bruin zien Paddington op zijn koffer zitten op Paddington Station in Londen. Om de hals van de beer zit een kaartje met de tekst "Zorg a.u.b. goed voor deze beer". Ze besluiten dat Paddington voorlopig bij hen mag blijven wonen. Dit wordt gevierd met een kopje thee in een restaurant. En ondanks alle goede bedoelingen maakt Paddington er een troepje van. not a common place for Paddington.

Verhaal 2: Een beer in bad

Paddington maakt kennis met mevrouw Alida, huishoudster van de familie de Bruin. Terwijl Paddington een bad neemt bespreekt de rest van de familie of Paddington voorgoed kan blijven. Ondertussen maakt Paddington een aardige rotzooi in het bad, waarbij hij vergeet de kraan dicht te draaien. Op een gegeven moment druppelt het water op het hoofd van meneer de Bruin in de woonkamer.

Verhaal 3: Paddington in de metro

Paddington gaat samen met mevrouw de Bruin en Judy inkopen doen. Maar daarvoor moet hij opschieten met zijn ontbijt. En dat lukt niet. Dus neemt Paddington maar een flink stuk spek mee voor onderweg. En natuurlijk ruiken alle honden dat van verre. De laatste hindernis voor de metro is de roltrap omlaag. En die wordt niet zonder heldhaftig ingrijpen van Paddington genomen.

Verhaal 4: Winkelgedoe

Mevrouw de Bruin, Judy en Paddington kopen kleren voor Paddington bij Barkridge. Paddington zoekt zijn eerste enige echte houtje-touwtje jas uit. Daarna moet een hoed worden uitgezocht, maar op de een of andere wijze belandt Paddington in de etalage. Daar geeft hij een complete modeshow, tot groot vermaak van het publiek.

Verhaal 5: Paddington en de oude meester

Paddington vindt de etalage van meneer Gruber's winkel fantastisch. Meneer Gruber vertelt Paddington dat schilderijen soms erg veel waard zijn. Paddington denkt dat hij zelf ook heel goed kan schilderen en begint van harte. Hij kiest ervoor om een schilderij van meneer Brown, dat deze gemaakt heeft voor een tentoonstelling, een beetje te verfraaien. Maar dat lukt niet echt heel erg goed. Desondanks een smaakvol schilderij en een prijs!

Verhaal 6: Een bezoek aan het theater

De familei Brown gaat naar een toneelvoorstelling met de acteur Sir Sealy Bloom. Onderweg geniet Paddington van het feestelijk verlichtte London. Het toneelstuk vindt hij ook prachtig, maar hij beseft niet dat de voorstelling maar gespeeld wordt. Hij is dan ook zeer boos op de acteur omdat deze zich niet netjes gedraagt.

Verhaal 7: Het avontuur aan zee

Paddington gaat een dagje naar zee en bouwt een prachtig zandkasteel. Daarna gaat hij lekker dobberen op zee maar wordt door de eb meegezogen. Ondertussen slaat de familie de BruinĀ alarm en wordt de strandwacht gemobiliseerd.

Verhaal 8: De grote verdwijntruc

Paddington is jarig en de voorbereidingen voor het feest worden getroffen. Maar Paddington wordt overal weggestuurd. Als kado krijgt hij een echte goocheldoos. Dus moeten meteen een paar trucs worden uitgevoerd. Maar kapotte horloges heel goochelen is nog niet zo eenvoudig.

1996-2020 - www.beertjepaddington.nl