Een verrassing voor Paddington

6. Een verrassing voor Paddington

Oorspronkelijke titel: Paddington Marches On

Michael Bond 1964

Tekeningen: Peggy Fortnum

ISBN 90 410 0495 5

Verhaal 1: Paddington en de bevroren pijpen

De waterleiding bij zieke buurman Curry is bevroren en Paddington wordt gevraagd om een loodgieter te regelen. Ook die is ziek en dus gaat Paddington zelf als volleerd loodgieter aan het werk. Dat moet kunnen met een goed instructieboek.

Verhaal 2: Een hoogst merkwaardig marmeladefeest

Paddington krijgt een uitnodiging voor een bezoek aan een marmeladefabriek. Maar als je de uitnodiging verliest, is het nog niet zo eenvoudig om de fabriek binnen te komen. Maar met hulp van wat tonnen komt Paddington natuurlijk op het juiste moment op de juiste plaats aan.

Verhaal 3: Paddington als schoorsteenveger

In huize de Bruin wordt grote schoonmaak gehouden. Als er dan een doe-het-zelf-schoorsteenveegpakker wordt bezorgd, dan kun je zien aankomen wat er gaat gebeuren. Zelfs de karamelpudding moet dan maar even wachten. 

Verhaal 4: De verrassingstocht van meneer Gruber

Meneer Gruber nodigt Paddington uit voor een verrassingstocht, uiteraard met gebak. De tocht gaat naar het wassen beelden museum van Madame Tussauds, waar ze elkaar kwijtraken en na allerlei gebeurtenissen toch weer terugvinden.

Verhaal 5: Paddington slaat toe

Paddington wordt gevraagd een spelletje cricket mee te spelen met het oude-knarrenteam, dat een speler te kort komt. Dankzij of misschien wel ondanks Paddington komt alles toch nog goed. 

Verhaal 6: Een dagje aan het strand

De familie de Bruin gaat een dagje naar het strand. Als Paddington daar op zoek gaat naar een vermomde bekende, dan raakt hij natuurlijk even het spoor bijster. Maar als er dan een paar boeven en een goochelaar opduiken, dan wordt het nog een bijzonder dagje.

Verhaal 7: Een partijtje voor Paddington

Bij gelegenheid van een bijzonder feestje gaat Paddington aan de slag als goochelaar. Een bijzondere viering van 3 jaar bij de familie de  Bruin.

1996-2020 - www.beertjepaddington.nl