Paddington heeft pech

5. Paddington heeft pech

Oorspronkelijke titel: Paddington at large

Michael Bond 1962

Tekeningen: Peggy Fortnum

ISBN 90 410 0494 7

Verhaal 1: Paddington verstoort de rust

In de uitverkoop koopt Paddington een zak met gemengde groentenzaden en plant deze in de tuin. Meneer Gruber vraagt Paddington om wat appels te plukken en een tak af te zagen. Maar hoe is die grasmaaier nu in de boom terecht gekomen?

Verhaal 2: Meneer Grubers uitstapje

Paddington gaat met meneer Gruber mee op een daguitstapje naar het park. Daar luisteren ze naar een concert en Paddington gaat op zoek naar meneer Schubert. En natuurlijk steelt hij vervolgens de show.

Verhaal 3: Op heterdaad betrapt

Marmelade is het lievelingseten van Paddington. Hij droomt er regelmatig van en zijn grote schrik is dat hij de deksel niet van de jampot af krijgt. Wakker geschrokken meent hij een inbreker te horen. Maar of dit de lang gezochtige Harige Harry is? Het duurt even voor we dat weten.

Verhaal 4: Paddington wint de jackpot

Nadat Paddington post heeft gekregen gedraagt hij zich verdacht. Hij gaat van alles opzoeken in boeken en naslagwerken. Hij blijkt samen met meneer Gruber deelnemer te zijn van zijn favoriete tv-quiz. En dan gaat hij voor de jackpot en verdient daarmee de dank van veel andere beren.

Verhaal 5: Een kleverige bedoening

Paddington waagt een poging om caramel te maken. Maar weet hij echt wel hoe dat moet? En weten ze in het ziekenhuis wat het betekent als een beer met spoed moet worden opgenomen?

Verhaal 6: Problemen in de koopjeskelder

Onze beer mag mee naar een koopjesmarkt voor het kerstfeest. Hij belandt in een demonstratie van een tapijtreiniger. Natuurlijk is Paddington bereid om bij deze en andere demonstraties actief mee te helpen.

Verhaal 7: Paddington in de kerstuitvoering

Een beer in een kerstvoorstelling is natuurlijk heel apart. En als Paddington die beer is die mee mag doen, dan wordt het natuurlijk een heel bijzondere en onvergetelijke voorstelling.

1996-2020 - www.beertjepaddington.nl