Paddington helpt een handje

3. Paddington helpt een handje

Oorspronkelijke titel: Paddington helps out

Michael Bond 1960

Tekeningen: Peggy Fortnum

ISBN 90 410 0491 2

Verhaal 1: Een picknick op de rivier

Paddington en de familie de Bruin gaan in een bootje op de rivier varen. Paddington belandt in het water maar wordt gelukkig gered, maar hij mist zijn hoed.

Verhaal 2: Paddington doet een bod

Mijnheer Gruber neemt Paddington op een middag mee naar een veiling. En daar koopt Paddington per ongeluk een oude gereedschapskist met een echt pistool erin.

Verhaal 3: Paddington gaat klussen

De op de veilig gekochte gereedschapskist komt goed van pas als Paddington voor mijnheer Gruber een tijdschriftenrek gaat maken. Maar dan mist mijnheer Gruber de poten van zijn keukentafel.

Verhaal 4: Naar de film

Ofschoon Paddington nog geen 16 jaar is probeert hij de bioscoop binnen te komen. Maar een beer in een bioscoop moet haast tot allerlei toestanden leiden. En als hij dan ook nog het orgel mag bespelen.

Verhaal 5: Iets engs in de keuken

Mijnheer en mevrouw de Bruin zijn ziek en dus moet Paddington voor het eten zorgen. En dat doet hij dus op zijn eigen manier.

Verhaal 6: Paddington en de vuile was

Paddington brengt de vuile was in een kruiwagen naar de wasserij. Maar het bedienen van een wasmachine is voor een beer niet echt gemakkelijk.

Verhaal 7: Paddington gaat uit eten

Paddington is jarig en gaat uit eten in een sjiek restaurant met live muziek. En als het uitje van Paddington in de saxofoon terecht komt wordt het pas echt leuk.

1996-2020 - www.beertjepaddington.nl