Paddington in de bocht

8. Paddington in de bocht

Oorspronkelijke titel: Paddington goes to town

Michael Bond, 1968

Tekeningen Peggy Fortnum

ISBN 90 410 0497 1

Verhaal 1: Een dag om nooit te vergeten

Paddington wordt gevraagd als ceremoniemeester voor een huwelijksfeest. Hij gaat natuurlijk over-enthousiast aan de slag. Maar dan is een van de ringen verdwenen. Die zit om een van de klauwtjes van Paddington en gaat er niet meer van af. En als de brandweer ook nog aan de slag gaat, wordt het inderdaad een dag om nooit te vergeten. 

Verhaal 2: Paddington slaat zijn slag

 Meneer Curry is opeens met golfclubs aan het oefenen in zijn tuin. Dat lijkt Paddington ook wel wat en hij gaat op zoek naar de golfspullen van meneer de Bruin. Dan wordt Paddington caddie van meneer Curry. Dan gebeurt er van alles met opzetstukjes, boterhammen met marmelade en een heel bekende golfscheidsrechter. En natuurlijk met onze beer als grote winnaar.

Verhaal 3: In het ziekenhuis

Na het golfavontuur verblijft meneer Curry in het ziekenhuis. Paddington gaat op bezoek, maar het is nog niet zo makkelijk om meneer Curry te vinden. Hij belandt dan ook op allerlei verkeerde plekken en komt zelfs bij de psychiater terecht. Helaas heeft die na het bezoek van Paddington zelf hulp nodig.

Verhaal 4: Dokter Paddington

Paddington wordt aangezien voor een student medicijnen en gaat met de arts een ronde maken langs zijn patiënten. Dat gaat natuurlijk niet goed. Maar als Paddington zijn verhaal over meneer Curry vertelt, dan weet de arts precies hoe hij - samen met Paddington - de patiënt snel beter kan maken.

Verhaal 5: De kroon op het werk

De achtertuin van meneer Gruber wordt op initiatief van Paddington opgeknapt. Paddington koopt en zware steen als tuinversiering. Het is nog niet zo makkelijk om die te vervoeren, zeker in een bus. Maar als dat mooie antieke stenen bekers blijken te zijn is het gesjouw zeker de moeite waard geweest.

Verhaal 6: De aandeelhouder wint

Het is bijna kerstmis en Paddington gaat met Judy en Jonathan langs de deuren om kerstliedjes te zingen. Zo hoopt hij veel geld in te zamelen voor een goed doel. Paddington wordt aangezien voor een hulpkracht en wordt in de keuken aan het werk gezet. Daarbij gaat hij ook de gasten bedienen. Dat wordt natuurlijk een voortreffelijk diner.

Verhaal 7: Paddington in de bocht

Voor het eerst in zijn leven gaat Paddington naar de prachtige kerstversiering in Londen kijken. Dan wordt de hoed van Paddington langzaam gevuld met muntjes van voorbijgangers. Hoe komt dat nu?

1996-2020 - www.beertjepaddington.nl