Paddington is terug

7. Paddington is terug

Oorspronkelijke titel: Paddington at Work

Michael Bond 1966

Tekeningen: Peggy Fortnum

ISBN 90 410 9496 3

Verhaal 1: Een beer op zee

Paddington heeft een bezoek gebracht aan zijn jarige tante Lucy in Peru en is per boot op terugreis naar Londen. Hij heeft een enge droom en meent telkens de familie de Bruin op de boot te zien, maar dat kan natuurlijk niet. Hij gaat naar de scheepsarts om advies en die ziet opeens ook de hele familie. Zijn ze er nu wel of ziet Paddington geesten?

Verhaal 2: Anker uit!

Tijdens zijn lange reis op de boot heeft Paddington veel vriendschappen gesloten met bemanningsleden. Ter afsluiting van de reis vindt een feest plaats op de boot, in officiële feestkleding. Maar wat Paddington allemaal in zijn zakken heeft zitten...

Verhaal 3: Paddington koopt een aandeel

Paddington is weer thuis.  Hij beslist niet meer zijn geld in een koffertje te bewaren maar een deel naar de bank te brengen. Maar als je met geld over straat gaat lopen dan kom je misschien wel de verkeerde mensen tegen. Een Paddington zou geen Paddington heten als hij niet toevallig die ene man tegenkwam.

Verhaal 4: Een bezoek aan de beurs

Paddington gaat met zijn nieuw aandeel naar de beurs. Daar wordt hij gearresteerd omdat ze hem als bedrieger aanzien.  Maar ook Scotland Yard is hard aan het werk en de echte bedrieger wordt opgepakt.

Verhaal 5: Paddington ziet er geen gat meer in

Buurman Curry is aan het verbouwen en gaat een doorgeefluik maken. Uiteraard gaat Paddington hem helpen. Maar of het doorgeefluik dat Paddington maakt nou helemaal de bedoeling was van meneer Curry, dat moet nog blijken.

Verhaal 6: Een beetje te kort

Paddington solliciteert als hulpje bij de kapper. Als een haastige klant in de kappersstoel in slaap vindt en de kapper even weg is, zit er opeens een kale man. Maar als er wat te veel haar afgeknipt is, kun je ook weer bijplakken. Of niet dan?

Verhaal 7: Paddington waagt een dansje

Als er een balletuitvoering is, wil Paddington er uiteraard heen. Als er een danser uitvalt is er natuurlijk maar één iemand die hem kan vervangen.

1996-2020 - www.beertjepaddington.nl