Personages

Henry de Bruin

 

Henry de Bruin werkt in het financiële centrum van London. Hij had er geen idee van wat hem te wachten stond toen hij Paddington mee naar huis nam. Keukenrampen, toestanden in de tuin, verbouwingen in huis die anders uitpakken dan gepland; er komt geen einde aan de rotzooi in en rond zijn huis.

Maar toch verliest hij niet zijn humeur ten opzichte van Paddington en behandelt hij hem als een volwaardig familielid. Zelfs geeft hij Paddington wekelijks zakgeld.

Mary de Bruin

 

Mary Brown is is heel aardig. Ze geeft Paddington de kans om fouten te maken en van die fouten te leren. Ze doet haar uiterste best om Paddington te laten wennen in zijn nieuwe omgeving. Ze neemt hem mee ook regelmatig mee uit winkelen. Wel voelt ze vaak aan als Paddington dreigt iets verkeerd te doen, waardoor ze soms het ergste kan vermijden.

Judy de Bruin

 

Judy Brown is de dochter des huizes. Ze bezoekt een particuliere school even buiten Londen. Ze heeft blauwe ogen en lang blond haar.

Alida Vogel

 

Alida Vogel is huishoudster bij de familie Brown. Ze is een dappere vrouw die erg bezorgd is voor Paddington. Ze heeft vriendelijke ogen en lijdt aan rheumatiek.

Meneer Curry

 

Mijnheer Curry is de buurman van de familie Brown, die niet echt welkom is omdat hij meestal een slecht humeur heeft. Hij bemoeit zich met allerlei zaken ook al gaan die hem niet aan.

Meneer Gruber

 

Mijnheer Gruber is een goede vriend van Paddington die een antiekwinkel heeft op Portobello market. Hij heeft vroeger in Zuid-Afrika geleefd. Het is een vriendelijke man die Paddington altijd aanspreekt als "mijnheer Brown". Hij heeft veel boeken en helpt Paddington met al zijn problemen.

Tante Lucy

 

Tante Lucy is Paddington's tante die in een tehuis voor gepensioneerde beren in Lima, Peru, verblijft. Ze is een aardige en wijze oude beer die Paddington manieren en engels heeft geleerd.

Subcategorieën

1996-2020 - www.beertjepaddington.nl