Speurneus Paddington

2. Speurneus Paddington

Oorspronkelijke titel: More about Paddington

Michael Bond 1958

Tekeningen: Peggy Fortnum

ISBN 90 410 0465 3

Verhaal 1: Het familieportret

Paddington koopt een ouderwets fototoetsel en maakt een foto van de familie. Maar om de foto te nemen en toch zelf erop te staan is met zo'n toetsel niet echt eenvoudig. Maar uiteindelijk valt de schade in de tuin nogal mee.

Verhaal 2: Paddington als doe-het-zelver

Paddington mag niet mee naar een bruiloft en besluit zijn nieuwe kamer op te gaan knappen. Dit om mijnheer de Bruin, die het erg druk heeft, te ontlasten. En zo gaat Paddington aan de gang met verf en behang. Maar als hij klaar is, dan komt hij de kamer niet meer uit. Waar is de deur?

Verhaal 3: Speurneus Paddington

Paddington ligt in bed met zijn zaklamp te spelen. Hij zendt lichtsignalen uit en krijgt antwoord. En dus gaat Paddington als een echte Sherlock Holmes op onderzoek uit om boeven te vangen.

Verhaal 4: Paddington en het heldenfeest

Paddington wil vuurwerk kopen, maar daarvoor moet eerst veel geld ingezameld worden. En bij dat vuurwerk speelt het pak van mijnheer Curry een heel belangrijke rol.

Verhaal 5: De eerste sneeuw

Sneeuballen gooien is een van de favorite spelletjes van Paddington. Maar buurman Curry is daar niet echt blij mee. En dan gaat Paddington maar sneeuwbeer spelen. En dat is wel erg koud.

Verhaal 6: Paddington koopt cadeautjes

Het is bijna kerstmis en de familie deĀ Bruin gaat cadeautjes kopen. Maar hij rekent buiten de draaideur van een wel heel deftige winkel. En verder wordt het een grote speurtocht.

Verhaal 7: Kerstmis met Paddington

Paddington doet alle moeite om cadeautjes in te pakken. Hij krijgt natuurlijk veel cadeautjes terug. Het feest wordt afgesloten met de kerstpudding met daarin een muntje. En Paddington eet dat natuurlijk op, met alle gevolgen vandien.

1996-2020 - www.beertjepaddington.nl